Wie ben ik?

Ik ben Miriam Lindwer, 40 jaar, en ik woon in en werk vanuit Kathmandu, Nepal. Sinds 1998 houd ik mij als coach, trainer en assessor bezig met het thema 'het ontwikkelen van individuen en groepen in organisaties'. Daarvóór heb ik enkele omzwervingen gemaakt, zowel geografisch als op het gebied van werk.

In 1993 behaalde ik mijn diploma aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Al snel besloot ik echter om een punt te zetten achter mijn horecacarrière. Deze school had mij wel, door buitenlandstages in Engeland en Mexico, in de gelegenheid gesteld één en ander van de wereld te zien. Mijn interesse voor andere landen en culturen was gewekt.

Het fenomeen van mensen en culturen in organisaties had mijn aandacht getrokken en ik besloot de post-HBO studie Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit te gaan doen. Die sloot ik af in 1996, waarna ik samen met mijn vriend naar het Himalaya koninkrijk Nepal vertrok.

De drie jaar die wij in Nepal doorbrachten was een fantastische periode. Niet alleen heb ik kennis gemaakt met -wat mij betreft- één van de meest fascinerende landen en culturen die de aarde rijk is. Ook heb ik hier mijn eerste werkervaring opgedaan op het gebied van organisatieontwikkeling, training en coaching.

Na onze terugkomst in Nederland, eind 1999, vond ik een baan als consultant bij een internationale leverancier van HRM diensten. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen, trainen en het samenstellen en uitvoeren van assessment centers. Na drie jaar kreeg ik de mogelijkheid om een start voor mezelf te maken. In januari 2003 richtte ik mijn eigen bureau in coaching, training en assessment centers op.

In 2004 heb ik de Leergang Coaching voor Professionals gevolgd bij de School voor Coaching. Ik ben gelicenceerd voor het gebruik van psychologische testen en persoonlijkheidsvragenlijsten bij SHL, PiMedia en LTP. Tevens ben ik lid van de Noloc, beroepsvereniging voor Loopbaancoaches.

Begin 2008 ben ik samen met mijn - inmiddels - echtgenoot wederom naar Nepal vertrokken.
 
 
De Reest 56     -     8051 JR Hattem     -     Tel 038 - 44 42 469     -     miriam@miriamlindwer.nl